Vrouw.nl: Goed Nieuws: zeiken mag!

Amsterdam is vanaf deze week een ‘verzonken vrouwenurinor’ rijker. Een wat? Een urinoir speciaal voor vrouwen dat alleen ’s nachts tevoorschijn komt, en zich overdag ondergronds schuilhoudt. Een goed initiatief, want wij vrouwen kampen ook wel eens met hoge nood en zijn in het oplossen van dat probleem beperkter dan mannen. En dat staat als een paal boven water!

Volle blaas

Iedereen zal het weleens meegemaakt hebben: hoge nood en in geen velden of wegen een wc te bekennen. Een welbekend probleem dat met de sluiting van de V&D-filialen alleen maar groter zal worden. Want wat doe je dan met je volle blaas? Wildplassen? Of wordt dat alleen beperkt tot Koningsdag en soortgelijk moeilijke plasmomenten?

Stiekem

Mannen hebben het wat dat betreft een stuk makkelijker. Ik zie het zo vaak: mannen die zich even stiekem afzonderen en net doen alsof ze iets interessants bekijken. Spiedend van links naar rechts of niemand ze doorheeft en dan gulp open en ontladen maar.

Zeiken om het zeiken

Bij vrouwen ligt die handeling toch iets ingewikkelder, een probleem dat zich niet alleen tot het vinden van een geschikte locatie beperkt. Is het namelijk niet sowieso eerder regel dan uitzondering dat vrouwen meer zeiken rond het zeiken dan mannen? Een korte rondvraag op de redactie levert al gauw hilarische verhalen op.

Zen-momentje

Van iemand die niet kan gaan als anderen in dezelfde ruimte het straaltje kunnen horen kletteren, tot iemand die maar tien seconden nodig heeft om los te gaan, tot een ander die een compleet ‘zen-momentje’ nodig heeft (waarbij rustgevende natuurgeluiden op de achtergrond nog nét geen vereiste zijn).

Wij zijn benieuwd naar jullie ‘zeikverhalen’! Ervaren jullie een soortgelijke plasangst? Of laten jullie het met gemak lopen?

verzinkbaar urinoir vrouwen mannen paleis op Dam Amsterdam

Gerelateerde berichten:

vrouwenurinoir op Dam Amsterdam