UriLift Combi: eerste vrouwenurinoir ter wereld in gebruik genomen

Op donderdag 24 maart 2016 is het eerste vrouwenurinoir ter wereld in gebruik genomen, onder veel belangstelling van de pers. Naast het Paleis op de Dam hebben diezelfde middag de eerste vrouwen al gebruik gemaakt van deze vrij toegankelijke sanitaire voorziening!

Bekijk een selectie uit de publicaties in de media.

De reacties zijn positief, maar we merkten ook dat er nog een aantal misverstanden zijn over wat een vrouwenurinoir is en wat het doel van een verzinkbare sanitaire unit is.

vrouwenurinoir op Dam Amsterdam klaar voor gebruik

Een UriLift is geen vervanger voor een regulier toilet

Zo wordt een UriLift door sommige mensen vergeleken met een regulier openbaar toilet. Die vergelijking gaat niet op. De eisen die aan een verzinkbare sanitaire unit worden gesteld, zijn anders dan bij de aanschaf van een openbaar toilet. Een UriLift staat op plekken waar ‘s avonds en ‘s nachts veel publiek is en is daarom alleen dan aanwezig: meestal rond de uitgaanstijden in het weekend (donderdag t/m zondag, afhankelijk van het gemeentelijk beleid) of tijdens evenementen.

Een vrouwenurinoir is geen toilet

Ook hoorden we iemand zich afvragen waarom er geen bril op het vrouwenurinoir zit. Het vrouwenurinoir is geen vervanging van een regulier toilet. Het is een voorziening die dienst doet op de momenten dat er geen alternatief is. Overdag zijn die er voldoende: dan kun je in een restaurant of kroegje plassen. ‘s Nachts zijn de mogelijkheden zeer beperkt. In geval van hoge nood kunnen vanaf nu ook dames terecht bij een openbaar urinoir: de Combi. Vanwege de veiligheid voorzien van een deur, maar verder een zeer basale voorziening, gemaakt om de hoogste nood te ledigen.

Vrij toegankelijke toiletvoorzieningen voor vrouwen

Een openbaar urinoir alleen voor mannen? Een achterhaalde gedachte! De UriLift Combi is het antwoord op de wereldwijde vraag voor vrij toegankelijke toiletvoorzieningen voor vrouwen.

Wilt u meer informatie over de UriLift Combi? Bel dan met 055 576 3033 of stuur een bericht naar contact @ urilift.nl (zonder spaties voor en na d @)